St. Cecilia neemt deel aan schuttersfeest in Duitsland


  •   maandag 15 augustus 2022

Drumfanfare St. Cecilia heeft zich afgelopen weekend weer op een mooie manier gepresenteerd in het buitenland. Op zondag 14 augustus namen de Voorhoutse muzikanten deel aan het jaarlijkse schuttersfeest in het Duitse Grimlinghausen.

Grimlinghausen, gelegen aan de Rijn, is een stadsdeel van Neuss, en ligt in het zuidwesten van Düsseldorf. Hier vond voor de 167e keer het Schützenfest Grimlinghausen plaats. Dit schuttersfeest wordt traditioneel gevierd tijdens het tweede weekend van augustus en is gebaseerd op de katholieke herdenkingsdag van Sint Cyriacus, die de plaatselijke parochie haar naam gaf.

Drumfanfare St. Cecilia deed op zondag mee aan de ‘Königsparade’, die bestond uit een defilé langs de plaatselijke Schutterskoning, een optocht door het dorp én een afsluitend optreden in de feesttent op de kermis. Vele (schutters)verenigingen uit Grimlinghausen en omgeving deden mee aan de festiviteiten. De hele dag lang vormde St. Cecilia de begeleiding van de schuttersvereniging Artillerie-Korps Grimlinghausen, die te paard achter de drumfanfare aan reed.

De zon scheen met boven de 30 graden onbarmhartig hard. Daarom werd het optreden niet in volledig uniform gelopen. Het uniformjasje kon uitblijven en de Voorhoutse muzikanten liepen in drumfanfare-t-shirt. Ondanks de hitte trok de grote stoet veel publiek dat vaak applaus liet horen voor de muzikale begeleiding van de drumfanfare.

Na het optreden stapten de Voorhoutse muzikanten weer in de bus die hen weer richting Voorhout zou brengen.

Share our website