St. Cecilia neemt deel aan schuttersfeest in Düsseldorf


  •   zondag 18 augustus 2024

Drumfanfare St. Cecilia heeft zich afgelopen weekend weer op een mooie manier gepresenteerd in het buitenland. Op zondag 18 augustus namen de Voorhoutse muzikanten deel aan het jaarlijkse schuttersfeest in het Duitse Lohausen (Düsseldorf). 

Lohausen is een stadswijk in het noorden van Düsseldorf. St. Cecilia nam deel aan het traditionele ‘Schützenfest’, een feest dat werd georganiseerd door de schuttersvereniging St. Sebastianus Schützenbruderschaft Lohausen. Deze vereniging bestaat dit jaar 175 jaar.

Het schuttersfeest werd dit jaar gevierd van 17 tot en met 20 augustus en bestaat uit meerdere evenementen en feestelijkheden in Lohausen. Het hoogtepunt van het Schützenfest was op zondag met de Schuttersoptocht, waaraan de drumfanfare deelnam. De parade begon met een inspectie ter paard door de plaatselijke Schutterskoning. Daarna startte een rondgang door het dorp. Het optreden werd tenslotte feestelijk afgesloten in de plaatselijke feesttent.

De hele dag door scheen de zon door de wolken en de stoet trok dan ook veel publiek dat vaak applaudisseerde voor de muzikanten uit Voorhout. 

Na het optreden stapten de muzikanten weer in de bus die hen weer richting Voorhout zou brengen.

Nieuwe muzikanten gezocht
Drumfanfare St. Cecilia is momenteel op zoek naar nieuwe muzikanten die deze gezellige club willen versterken voor dit soort leuke optredens in het buitenland, maar uiteraard ook in de eigen regio. Er is met name behoefte aan slagwerkers en trompettisten, maar ook andere instrumenten zijn zeker welkom.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om eens een repetitie bij te wonen. De repetities vinden elke woensdagavond plaats in @hok (Jacoba van Beierenweg 118 b in Voorhout). Meer informatie is te vinden op deze website.
 
Share our website