St. Cecilia neemt deel aan Duits schuttersfeest


  •   zondag 2 juli 2023

Drumfanfare St. Cecilia heeft zich afgelopen weekend weer op een mooie manier gepresenteerd in het buitenland. Op zondag 2 juli namen de Voorhoutse muzikanten deel aan het jaarlijkse schuttersfeest in het Duitse Krefeld-Fischeln. 

Fischeln is een dorp in de gemeente Krefeld en ligt relatief dichtbij de grens ten oosten van Venlo. St. Cecilia nam deel aan het traditionele ‘Schützen- en Heimatfest’, een feest dat werd georganiseerd door de schuttersvereniging Bürger-Schützen-Gesellschaft 1451 Fischeln e. V. 

Het schuttersfeest wordt gevierd van 30 juni tot en met 4 juli en bestaat uit meerdere evenementen en feestelijkheden in Fischeln. Het hoogtepunt van het Schützenfest was op zondag met de ‘hoorn des overvloeds’-parade’, waaraan de drumfanfare deelnam. De parade begon met een inspectie ter paard door de plaatselijke Schutterskoning. Daarna startte een rondgang door het dorp die eindigde voor het gemeentehuis. Met een stilstaand optreden werd daar het publiek vermaakt. Het optreden werd tenslotte feestelijk afgesloten op een plein vol toeschouwers voor de plaatselijke feesttent.

De hele dag door scheen de zon door de wolken en de stoet trok dan ook veel publiek dat vaak applaudisseerde voor de muzikanten uit Voorhout. 

Na het optreden stapten de muzikanten weer in de bus die hen weer richting Voorhout zou brengen.
Share our website