St. Cecilia Jubileumtaptoe zorgt letterlijk voor vuurwerk


  •   maandag 20 mei 2019

Zes topkorpsen uit de regio, een bomvolle enthousiaste publieke tribune, een nieuwe tambour-maître-stok én een wervelende vuurwerkshow. Dat waren de ingrediënten voor de succesvolle Jubileumtaptoe van muziekvereniging St. Cecilia.

De 100-jarige muziekvereniging St. Cecilia organiseerde afgelopen zaterdag 18 mei voor het eerst een taptoe op het hoofdveld van voetbalvereniging Foreholte. Naast de jubilerende drumfanfare St. Cecilia lieten ook andere topkorpsen hun show zien: Adest Musica, Flora Band, St. Laurentius, Jong DVS en Amigo. Er kwam veel publiek af op deze taptoe, want zowel de geplaatste tribunes als de vele staanplekken waren flink bezet. 

Tijdens het voorprogramma liet de Jeugdband Adest Musica uit Sassenheim hun show ‘Reis vol verrassingen’ zien; een reis door de wereld van Bassie en Adriaan. Daarna was het de beurt aan Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden, die een spetterende show neerzette muziek van de Britse band Coldplay. 

De drumfanfare van Laurentius uit Voorschoten gaf een première met ‘Just Say Hello!’; een leuke show rond het thema communicatie. De combinatie van bekende nummers hadden allemaal met communicatie te maken, maar de fanfare liet ook non-verbale communicatie zien in de vorm van zoals lichaamstaal. Ook de show ‘Teamwork’ van de Junioren van Door Vriendschap Sterk uit Katwijk zat goed in elkaar. In de choreografie en de muziek kwamen sport, plezier en samenwerking samen. 

Weggeblazen 
Na de pauze was het tijd voor Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim. Zij gaven de première van haar show ‘Stairway to Heaven’. Deze bevat vele symfonische rock-hits in combinatie met vanouds een strakke exercitie. Het publiek werd (bijna letterlijk) weggeblazen door deze prima show. Ook de show van Flora Band uit Rijnsburg mocht er zijn. Onder de titel ‘Britain’s Best’ namen zij het publiek mee op een muzikale reis langs het Verenigd Koninkrijk. Populair, klassiek, hymnes en filmmuziek: alles kwam aan bod. 

Als laatste optreden kwam de Voorhoutse Drumfanfare St. Cecilia aan bod. Het korps bestaat dit jaar 25 jaar en presenteerde tijdens deze Jubileumtaptoe voor het allereerst haar nieuwe show, getiteld Royals of the 80’s. De fanfare gaf daarin een muzikale ode aan de iconische popmuzikanten uit de jaren ’80, zoals Prince, Queen, George Michael, David Bowie en natuurlijk ‘the King of Pop’ Michael Jackson.

Een nieuwe mace 
Maandenlang is door St. Cecilia toegeleefd naar dit optreden en het resultaat mocht er ook zijn. Aan het einde van de show mocht de drumfanfare dan ook een welverdiend applaus in ontvangst nemen van het enthousiaste publiek. Dat applaus werd alleen overstemd door de vuurwerkshow die zorgden voor een nóg groter hoogtepunt. 

Tot slot nam burgemeester Carla Breuer van Teylingen het woord. Na haar felicitaties aan het organiserende muziekvereniging en aan de organisatie van deze Jubileumtaptoe had zij nog een laatste verrassing in petto. Zij overhandigde een gloednieuwe tambour-maître-stok (oftewel een mace) aan tambour-maître Paul Does. Het was een mooi einde van deze succesvolle Jubileumtaptoe.

Share our website