St. Cecilia behaalt gouden medaille op internationaal concours


  •   maandag 20 mei 2024

Drumfanfare St. Cecilia heeft een mooi resultaat neergezet tijdens haar deelname aan een internationaal muziekconcours in België op zondag 19 mei. Met 88,0 punten werd een gouden medaille behaald.

De Internationale Mars- en Showwedstrijden der Lage Landen worden tweejaarlijks georganiseerd op Eerste en Tweede Pinksterdag te Hamont (België). Korpsen uit Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk strijden daar om de titel ‘Kampioen van de Lage Landen’.

Drumfanfare St. Cecilia kwam op Eerste Pinksterdag uit in de ‘Middelbare afdeling’ met de discipline ‘Mars’. In deze discipline moet de fanfare uitsluitend in voorwaartse richting marcherend, twee muziekwerken uitvoeren. Dit waren de twee marsen SSAFA March en Budapest. Naast de muziek werd in dit onderdeel ook beoordeeld of de muzikanten netjes marcheren en of de speciale exercitieverrichtingen (zoals bochten en counters) goed worden uitgevoerd.

Het optreden van St. Cecilia werd toegejuicht door vele vanuit Voorhout meegereisde fans. Ook de jury was tevreden over het optreden. Van de honderd te verdelen punten kreeg St. Cecilia er 88,0 toebedeeld. Met deze score kreeg de drumfanfare automatisch een gouden medaille toegekend. Een mooi resultaat waar de muzikanten van St. Cecilia ontzettend blij mee zijn.

Nieuwe muzikanten gezocht
Met het optreden in Hamont heeft een aantal muzikanten hun muzikale carrière bij St. Cecilia helaas afgesloten. Daarom is St. Cecilia dringend op zoek naar nieuwe muzikanten die deze gezellige club willen versterken voor andere leuke optredens in binnen- en buitenland. Er is met name behoefte aan slagwerkers en trompettisten, maar ook andere instrumenten zijn zeker welkom.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om eens een repetitie bij te wonen De repetities vinden elke woensdagavond plaats in @hok (Jacoba van Beierenweg 118 b in Voorhout). Meer informatie is te vinden op deze website.
 

 
Share our website