Programma Jubileumtaptoe St. Cecilia


  •   vrijdag 10 mei 2019

De 100-jarige muziekvereniging St. Cecilia organiseert op zaterdag 18 mei een muzikale Jubileumtaptoe op het hoofdveld van voetbalvereniging Foreholte. Naast drumfanfare St. Cecilia laten ook andere topkorpsen hun show zien: Adest Musica, Flora Band, St. Laurentius, Jong DVS en Amigo. Tijdens de taptoe gaan maar liefst drie shows in première. 

Voorprogramma 
Ook de Jeugdband Adest Musica uit Sassenheim is present op 18 mei. Tijdens het voorprogramma laten zij hun show ‘Reis vol verrassingen’ zien; een reis door de wereld van Bassie en Adriaan. De jonge muzikanten zullen het publiek met muziek van de bekendste clown en acrobaat van Nederland de tijden van weleer laten herbeleven. 

Programma
Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden zal als eerste hun show presenteren. AMIGO ontwikkelde een muzikaal hoogstandje waarbij inspiratie werd gezocht door de muziek van de wereldberoemde Britse band COLDPLAY. Het product hiervan is een spetterende show, wat in 2018 al snel resulteerde in uitnodigingen voor The Glasgow Tattoo en The Belfast Tattoo en voor 2020 staat The Okanagan Militairy Tattoo Canada op het programma. 

De drumfanfare van Laurentius uit Voorschoten geeft een première tijdens de Jubileumtaptoe, getiteld ‘Just Say Hello!’. Het is een uitdagende en actuele show met veel bekende muziek rondom het thema communicatie. Denk hierbij aan verbale communicatie, zoals telefoneren, maar ook aan non-verbale communicatie, zoals lichaamstaal. De combinatie van bekende nummers van onder andere Adele, Shakira, Donna Summer en René Froger en een spetterende choreografie zorgt voor 11 minuten entertainment. 

Met de show ‘Teamwork’ laten de Junioren van Door Vriendschap Sterk uit Katwijk zien dat zij al op jonge leeftijd met veel plezier topsport bedrijven. In de choreografie en de muziek komen sport, plezier en samenwerking samen. 

Met hun show ‘Britain’s Best’ gaat de Flora Band uit Rijnsburg terug naar hun roots: het Verenigd Koninkrijk. De show neemt het publiek mee op een muzikale reis langs de vier landen van het Vereniging Koninkrijk. Populair, klassiek, hymnes en filmmuziek, alle muzikale invloeden vanuit Engeland, Schotland, Ierland en Wales komen aan bod. 

Ook Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim geeft op 18 mei de première van haar show ‘Stairway to Heaven’. Deze bevat onder andere symfonische rock-hits van de artiesten Led Zeppelin, Muse, Kayak, Pink Floyd, Kansas en Iron Maiden. Gecombineerd met mooie exercitie en een flitsende show zal het korps een onuitwisbare indruk achterlaten op het Voorhoutse taptoeveld. 

De jubilerende Voorhoutse Drumfanfare St. Cecilia zal als laatste hun show presenteren. Tijdens deze taptoe spelen zij voor het eerst haar nieuwe muzikale show ‘Royals of the 80’s’; een muzikale ode aan de iconische ‘koninklijke’ popmuzikanten uit de jaren ’80. Dit decennium was zeer bepalend voor de tegenwoordige popmuziek. Helden als George Michael, David Bowie, Queen, Prince en Michael Jackson (the King of Pop), worden door hun fans nog steeds vereerd als ‘royals’. Drumfanfare St. Cecilia haalt al die muzikale herinneringen terug naar het heden met hun splinternieuwe show Royals of the 80’s. 

Kaarten
Kaarten voor de Jubileumtaptoe zijn vanaf 5 euro te koop bij Electro World IJsselmuiden Voorhout, Primera Voorhout en Duijnstee Sassenheim of online via www.stceciliavoorhout.nl. Er zijn tribune- of staanplaatsen beschikbaar. 

Klik hier om online kaarten te kopen voor de Jubileumtaptoe.

 

Share our website