Paul Does benoemd tot erelid van St. Cecilia - André van Noort 40 jaar muzikant


  •   zondag 7 januari 2024

Twee muzikanten van muziekvereniging St. Cecilia zijn op zondag 7 januari in het zonnetje gezet. Bijzondere aandacht was er voor Paul Does, die als dank voor bewezen diensten tot erelid werd benoemd. Ook André van Noort kreeg een onderscheiding opgespeld vanwege zijn 40-jarig jubileum als muzikant.

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van St. Cecilia in het Voorhoutse evenementencentrum @hok.

Paul Does
Paul Does werd in 1977 lid van St. Cecilia en heeft sindsdien zeer veel activiteiten voor de muziekvereniging uitgevoerd. Voorzitter Marcel Floor noemde hem ‘een stille kracht, een heel belangrijk motor om de club draaiende te houden’.

Als slagwerker bij het harmonieorkest is Paul natuurlijk alles behalve een stille kracht, en als tambour-maître vormt hij het boegbeeld van de drumfanfare. Maar zijn verdiensten achter de schermen zijn nog indrukwekkender. Al 35 jaar is hij de bibliothecaris van de vereniging. 32 jaar lang is hij slagwerkdocent geweest. Al 23 jaar regelt hij de ledenadministratie en ook was hij in totaal 14 jaar secretaris. Daarnaast is hij instructeur voor de drumfanfare. En dan zijn z’n bijdragen aan verschillende kleinere commissies binnen de muziekvereniging nog niet eens genoemd. Als dank voor al die activiteiten werd Paul benoemd tot erelid van St. Cecilia. Ook nam hij het toepasselijke schilderij ‘Fanfare’ van Anton Pieck in ontvangst.

André van Noort
Als rasechte Warmonder begon trompettist André van Noort zijn ‘muzikale carrière’ 40 jaar geleden bij St. Matthias. Na 16 jaar maakte hij de overstap naar het harmonieorkest van St. Cecilia, waar hij nu ook al weer 24 jaar zijn trompetpartijen blaast. Ook vrouw Esther en zoon Joris hebben daarna hun weg gevonden naar St. Cecilia. André zit daarnaast in de harmoniecommissie.

Ook buiten St. Cecilia is André muzikaal actief (geweest). Als echte liefhebber van Böhmische muziek speelde hij bijvoorbeeld in Egerländerkapel de Dwarsdrijvers. Maar ook in Blaaskapel De Kanjers, de Band of Liberation uit Leiden en Koperensemble Brasso is hij terug te zien.

Zijn 40-jarig jubileum als muzikant werd onderstreept met een insigne, die door Marcel Floor werd opgespeld.
Share our website