Palmpasenoptocht muzikaal ondersteund door St. Cecilia


  •   zondag 24 maart 2024

Afgelopen zondag konden veel Voorhouters genieten van de traditionele kleurige Palmpasenoptocht door de dorpskern heen. Ook drumfanfare St. Cecilia was weer actief tijdens de optocht en zorgde voor de muzikale ondersteuning.

Drumfanfare St. Cecilia bracht een kort bezoek aan de Bartholomeuskerk om de kinderen op te halen die deelnamen aan de optocht. Direct na afloop van de Palmpasenviering werd door de muzikanten in een lange sliert door de kerk gemarcheerd, tot groot plezier van de vele aanwezige kinderen.

Daarna begon de optocht, die natuurlijk niet compleet zou zijn zonder de prachtige, zelfgemaakte Palmpasen-stokken, bedoeld voor zieke, eenzame en oudere dorpsgenoten. Allereerst werd nog even stilgestaan bij woonzorgcentrum Herenstaete. Tijdens deze regenachtige zondag konden de senioren genieten van een kort optreden van St. Cecilia. Tussen de buien door werd daarna een vrolijke muzikale rondtocht gemaakt door de oude dorpskern.

Tijdens deze zondag liepen er bij de drumfanfare van St. Cecilia ook vier nieuwe muzikanten voor de eerste keer mee: Jet Floor, Noortje Booms, Wouter Boere en Nanne Jansen. Hopelijk liggen er voor hen nog vele mooie optredens in het verschiet. 
Share our website