Ouderwets gezellig concert van St. Cecilia


  •   zondag 3 november 2019

​Het harmonieorkest van St. Cecilia heeft afgelopen zondag 3 november in jongerencentrum @hok een koffieconcert gegeven. Het hooggeëerde publiek werd verrast met vele mooie muziekstukken.

Na jaren van afwezigheid heeft het harmonieorkest weer een koffieconcert gegeven. Door het geven van themaconcerten, taptoes, promsfeesten en jubileumconcerten was hier simpelweg jaren geen tijd voor. Speciaal in dit jubileumjaar kon dus een echt koffieconcert niet ontbreken.

Op het programma stonden o.a. Churumbelerias, Exodus, Circus Days, Bessarabyanke, Can-can, Midway March, Bert Kaempfert, Madurodam  en The happy cyclist. Bij het laatste nummer was Martijn Develing de solist. Hij vulde op diverse fietsbellen het vrolijke muziekstuk aan.

Ook stond La Benediction op het programma. Dit was ooit in 1919 het eerste muziekstuk wat St. Cecilia vlak na de oprichting kon spelen. Op de noten van dit muziekstuk droeg vader Jan Floor het vaandel (uit 1964) naar binnen. Hij poseerde in een voormalig groen St Cecilia uniform samen met zoon / voorzitter Marcel Floor (zie foto, fotograaf; mevr. R. Zoet).

Het jubileumjaar heeft nog maar twee evenementen voor de jarige St. Cecilia. Op veertien december is er een besloten feestavond voor de leden en het kerstconcert is op 21 december in de Bartholomeuskerk. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis.
Share our website