Muzikale traktatie!


  •   zondag 7 juli 2024

Wie jarig is, trakteert. En dat is precies wat het 105 jarige harmonieorkest van St.Cecilia Voorhout heeft gedaan. Afgelopen zaterdagavond 6 juli en zondagmiddag 7 juli heeft zij in een twee keer uitverkochte KTS ruim 600 liefhebbers meegenomen in de geschiedenis van musicals tijdens “Musicals in Concert”.

Een grootse opening met ‘The Phantom of the Opera’ was het startsein van een overweldigend concert met een aaneenschakeling van het ene prachtige musical nummer naar het andere. Het publiek werd door presentator Stephan Hoogink, op geheel eigen wijze, meegenomen in het verhaal van de musical en waar een nummer over ging. Zo werd het publiek direct in de sfeer van het nummer gebracht.

De keuze voor zangers Marcel Woudsma, Madeleine Braakman, Jantien, Renske Munneke, Marco Zwetsloot en Priscilla van Egmond was een schot in de roos. Begeleid door het harmonieorkest en dirigent Paul Martens wisten zij het publiek met regelmaat in vervoering te brengen. Zowel met prachtige duetten als met de meest fantastische solo nummers. Uit de uitzinnige reacties en luid applaus van het publiek, bleken zij in staat om de emoties uit de nummers goed over te brengen en de nodige kippenvelmomentjes te bezorgen.

Dacht je het hoogtepunt van het concert gehad te hebben met ‘I dreamed a dream’, gezongen door Priscilla, viel je gelijk in het volgende – minder bekende, maar zeer enthousiast ontvangen - hoogtepunt ‘The saga of Jenny’, gezongen door Madeleine. De vertolking van ‘Whishing you were somehow here again’, door Renske wist de zaal volledig stil te krijgen. Evenals ‘Vluchten kan niet meer’ door Marco en Jantien. Marcel zette met ‘Heaven on their minds’ de veelzijdigheid van musicals neer. In totaal 23 nummers met elk een eigen sfeer en speciaal voor het orkest gearrangeerde muziek.

St. Cecilia heeft de vooraankondigingen van “een spetterend spektakel waar je bij moet zijn geweest”, meer dan waar gemaakt. Met 105 jaar heeft zij laten zien en horen alles behalve een bejaarde dame te zijn. Zij is levendig, vurig en vol passie en absoluut in staat om een dijk van een concert neer te zetten. Het was een traktatie van ‘musical’ klasse.

Foto: Fred Bakker
 
Share our website