Muzikaal talent op leerlingenmiddag St. Cecilia


  •   maandag 27 mei 2019

Op zondag 26 mei vond in @Hok de jaarlijkse leerlingenmiddag van muziekvereniging St. Cecilia Voorhout plaats. Tijdens deze middag lieten de leerlingen van de vereniging aan elkaar en aan hun ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s horen wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

Ruim twintig leerlingen hadden de afgelopen tijd hard gerepeteerd op een muziekstuk. Het niveau van muziek maken was heel verschillend, omdat iedereen mag meedoen. Het maakt niet uit hoe lang je al les hebt. Stukken die te horen waren varieerden van ‘Luister goed’ op blokfluit, ‘Game of Thrones’ op althoorn, ‘Perfect timing’ op slagwerk tot ‘Saxophobia’ op saxofoon. Sommigen speelden hun stuk alleen, anderen samen met een medeleerling, de docent of een van hun ouders. Ook de leerlingen van de AMV-groepen lieten van zich horen in een stuk gespeeld op blokfluit en boomwhackers. 

De middag was voor de AMV-leerlingen een mooie gelegenheid om een beetje kennis te maken met de verschillende instrumenten waar je uit kunt kiezen als je les gaat nemen bij de vereniging. Aan het eind van de middag waren er ook flink wat leerlingen die enthousiast een instrument aan het uitproberen waren. 

In de komende periode hebben de leerlingen het druk. Een deel van hen is ook betrokken bij de concerten op 6 en 7 juli ter gelegenheid van het honderjarig bestaan van St. Cecilia. Ze repeteren wekelijks mee met het harmonie-orkest en de drumfanfare. Op zaterdagavond 6 juli spelen ze samen met een stoet aan Voorhoutse zangers en zangeressen, een band, het harmonie-orkest en de drumfanfare tijdens de A-mee-zing 100 Party. Op zondag 7 juli tijdens de muzikale theatervoorstelling 'Cielke maakt muziek’ zijn alle leerlingen en AMV-ers opnieuw te horen. Ondersteund door een verteller en acteurs werken ze mee aan het verhaal van Cielke. Een meisje dat graag muziek wil maken in een land waar dit eigenlijk verboden is. Ze gaat op zoek naar de sleutel tot de muziek. 

Voor beide concerten zijn kaarten verkrijgbaar; online via www.stceciliavoorhout.nl. Maar ook in de winkels Electro World IJsselmuiden, Primera Voorhout en Electro World Duynstee in Sassenheim.
Share our website