Musicals in Concert - St. Cecilia Voorhout bestaat 105 jaar


  •   donderdag 20 juni 2024

Op 6 en 7 juli a.s. viert harmonie St. Cecilia haar 105-jarig bestaan. Het hele weekend staat in het teken van de musical. Daar willen we graag iets meer over weten: aan het woord zijn de leden van het projectteam Musicals in Concert, Marcel Floor, Corine van Alphen en Henriette Martens.

Waarom geven jullie dit concert?
We bestaan 105 jaar en dat willen we vieren. En onze verjaardag vieren we het liefst samen met het dorp. We hopen dan ook zo veel mogelijk mensen te bereiken die met ons deze mijlpaal willen vieren. En ze zullen niet voor niets komen want we gaan er een fantastisch feest van maken met een bijzonder evenement: Musicals in Concert. En dat maar liefst twee keer.

Musicals in Concert: wat maakt dat zo bijzonder?  
Musicals in Concert is een twee uur durende show met een aaneenschakeling van bekende en minder bekende musical nummers. 2 zangers, 4 zangeressen en een orkest van 60 muzikanten nemen je mee op een reis door de geschiedenis van de musical, met daarin veel showstoppers en af en toe een onbekende verrassing. Solonummers, duetten en het hele ensemble wisselen elkaar af en vrijwel alle muziek is speciaal voor het orkest en de solisten op maat gearrangeerd.

Welke musicalnummers kunnen we verwachten?
Je kan beter vragen 'welke nummers spelen jullie niet?'. We spelen maar liefst 23 nummers uit megamusicals als The Phantom of the Opera en Les Misérables. Daarnaast komen rock-musicals aan bod: Jesus Christ Superstar en Evita en producties als Chess, Jekyll and Hyde en Miss Saigon. Uit nostalgie spelen we The Sound of Music en een lied van Annie M.G. Schmidt. Maar ook Cabaret staat op het programma en Lady in the Dark. Als je komt, zal je zeker gaan genieten van de ene traktatie na de ander. En meezingen mag.  

Kunnen jullie iets vertellen over de solisten?
De zangers en zangeressen zijn geselecteerd tijdens een auditie met het orkest. Het zijn solisten met heel verschillende aechtergrond en ervaring maar allemaal met één gedeelde passie: musical. Het zijn Priscilla, Marcel, Marco, Jantien, Renske en Madeleine. De meesten zijn dertigers en onze jongste zangeres is net 17 geworden.

Hoe bereidt het orkest zich voor op het concertweekend?
Er wordt elke week hard gerepeteerd, met en zonder solisten. Het orkest moet niet alleen de juiste noten spelen: het moet in elk nummer een andere sfeer neer weten te zetten. En ook het showelement wordt niet vergeten. De zangers zullen meer laten zien en horen dan alleen een liedje. En intussen wordt ook achter de schermen hard gewerkt aan de plannen voor podium, licht en geluid. De zaal moet binnen een dag omgebouwd worden van aula tot concertzaal - en weer terug. Maar dit alles zal het wel tot een fantastische totaal beleving gaan maken voor publiek. Het orkest en zangers hebben er heel veel zin in.
 
Dit mag je dus niet missen. Waar en wanneer kan je er bij zijn?
Er zijn twee uitvoeringen. De eerste is op zaterdag 6 juli om 20.00 uur. (Zaterdagavond speelt ook Nederland de kwartfinale, helaas hebben we geen mogelijkheid om het evenement te verplaatsen naar een ander moment en zal het concert gewoon doorgang vinden.)
Er is die avond ook een afterparty met dj om onze verjaardag te vieren. Op zondag 7 juli is de matinee: deze begint om 15.30 uur. De concerten zijn in het Teylingen College, locatie KTS aan de Leidsevaart 4 in Voorhout.

Kaarten zijn voor € 15,- te koop via https://www.stceciliavoorhout.nl/3000/0/ticketverkoop-evenementen en eventueel aan de zaal. Maar: wees op tijd, want vol is vol!
 
Share our website