Koninklijke onderscheiding voor Marcel Floor


  •   zondag 15 december 2019

Afgelopen zaterdag 14 december is Marcel Floor (43) verrast met een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Carla Breuer overhandigde hem deze speciale onderscheiding voor zijn vele vrijwilligerswerk voor onder meer scouting, OVV en muziekvereniging St. Cecilia. Op het laatste jubileumactiviteit van zijn muziekvereniging is hij in het zonnetje gezet.

Marcel begon op10 jarige leeftijd zijn muzikale carrière op hoorn bij het harmonieorkest van muziekvereniging St. Cecilia uit Voorhout. Later speelde hij bij de drumfanfare, Kanjers, gelegenheidsorkesten, BRASSO en het kerstensemble. Momenteel is Marcel voorzitter van deze muziekvereniging die dit jaar het 100-jarige jubileum viert.

Zijn eerste vrijwilligerswerk was als lid van de jeugdcommissie rond 1995. De meest leuke uitjes zijn toch wel het dauwtrappen, jeugddisco en de bezoeken aan diverse pretparken, zoals Attractiepark Duinrell, Efteling, Ponypark Slagharen en Six Flags. Bij allen regelde Marcel de contacten en de algehele planning; voor, tijdens en achteraf. Het harmonieorkest deed in 1999 een uitwisseling naar Duitsland, twee keer was de algehele leiding in Marcels handen. Later in 2010 organiseerde hij voor het harmonieorkest een kinderconcert met Adje, die bekend is van de shows van Paul de Leeuw. Het Oktoberfest in 2017 en 2018 was een van de nieuwste ideeën uit Marcel’s zeer hoge hoed.
 
Scouting
Vanaf 1996 tot en met 2007 is Marcel leiding geweest bij de Kabouters, padvindsters, RSV van scouting Boerhaavegroep uit Voorhout. Met name de creatieve inbreng van Marcel was iets dat iedere keer daar opviel. Naast alle taken die het leidingteam uitvoerde, was er ook een dagelijks bestuur en een groepsbestuur. Tijdens de periode dat Marcel leiding is geweest is hij ook zes jaar groepsvoorzitter geweest van het stichtingsbestuur.

Het grootste project dat hij heeft verwezenlijkt, is de voorbereiding en de bouw van het nieuwe clubhuis. Hierbij is Marcel de drijvende kracht geweest op het technische en bouwkundige vlak in de voorbereiding en uiteraard de vele uren klussen tijdens het bouwproces. Uiteindelijk is in 2005 het nieuw clubhuis in gebruik genomen.

Na de organisatie van de Grootste Vossenjacht allertijden begon in 2014 het Grootste Doolhof allertijden. Dit was om het 50-jarig jubileum van de Scouting Boerhaavegroep te vieren. Van 1,5 kilometer bouwhekken werd een doolhof opgebouwd. Ook hier kwam de technische en creatieve inbreng van Marcel zeer goed van pas.
 
BRASSO
In 2001 heeft Marcel voor koperensemble BRASSO contact gelegd met de eigenaar van de circustent op Lowlands en besproken of de mogelijkheid bestond om hierin met BRASSO op te treden. Na het overleggen van een overhaast opgenomen CD is de goedkeuring gekomen en hebben de muzikanten een fantastische dag gehad met optredens als pauzeact tussen de grote artiesten door.
 
De muzikanten gingen in 2003 naar het Oerol-festival op Terschelling Marcel heeft dit uitgewerkt en opgepakt door de contacten gelegd met de organisatie. Tijdens dit festival heeft BRASSO de gehele week optredens verzorgd op de meest verschillende locaties op onder andere het hoofdpodium en strandtent. Naast de optredens heeft hij ook de overnachtingen geregeld en de promotieactiviteiten. In 2010 regelde hij de complete muzikale reis naar Rome.
 
Oranje Vereniging Voorhout
Vanaf 2011 is Marcel vrijwilliger bij de Oranje Vereniging Voorhout. De OVV organiseert gedurende het hele jaar activiteiten voor de Voorhoutse gemeenschap. Bij iedere activiteit is Marcel aanwezig en verleent zijn hand en spandiensten. De laatste twee Proms-concerten op de kermis-vrijdag in 2011 en 2016 heeft Marcel de organisatie en de algehele coördinator op zich genomen. Hieraan hebben rond de 2000 personen deelgenomen.

Bij het verjaardagsconcert voor de OVV in 2011 heeft Marcel de organisatie ook op zich genomen en dit met groot succes laten slagen. Bij de kindercorso, lampionnenoptocht en najaarsfeesten regelt Marcel de muziekkorpsen. Bij het jaarlijkse Luchtkussenfestival heeft Marcel de afgelopen negen keer zijn hand en span diensten verleend. Ook de muzikale Flashmob op de kerstmarkt organiseerde hij. Het opstarten van de vernieuwde website komt ook uit de koker van Marcel Floor.
 
De GoedtFout Show
In de periode 2000 tot 2004 heeft Marcel samengewerkt in a variété gezelschap dat bekend was onder de naam “De GoedtFout Show”.

Als medeoprichter van de GoedtFout Show heeft Marcel zich ingezet voor het actief promoten van de oer-Hollandse gezelligheid. Hij was verantwoordelijk voor het bedenken, uitwerken, presenteren en uitvoeren van dit concept. Het doel van de GoedtFout Show was om mensen te verbinden in een gezellige omgeving met herkenbaar en typisch Hollands vermaakt. Het grootste succes van de show was de bijeenkomst voor de Nederlandse Vereniging in Oostenrijk.
 
Carnaval
Van het deelnemen aan het Kuipzwammen tijdens carnaval, het opzetten van het kuipzwamgilde en het spelen bij blaaskapel de Kanjers. Tot het organiseren van de grootst-flashmob blaaskapel op het 44 jarige Bokkenfeest. Marcel regelt het allemaal.
 
St. Cecilia jubileumjaar
Ter ere van het 100-jarig jubileum van St. Cecilia is vorig het exclusieve jubileumbier gebrouwen. De receptuur is zelf ontwikkeld en de ingrediënten zijn uit Voorhout door Marcel meegenomen. Ook startte de expositie ter ere van het 100-jarig bestaan van St. Cecilia bij de HKV. Marcel regelde nog even dat de muzikanten van BRASSO een openingsnummer ten gehore brachten, hij regelde de taart met 100-jaar logo, en Marcel opende als voorzitter zelf de tentoonstelling. Later in februari was de succesvolle jubileumveiling, waarbij Marcel vele kavels heeft geregeld en kopers enthousiast heeft gekregen. Marcel werkt alles tot in de puntjes uit droeg een speciaal shirt met tekst ‘Kopen maakt gelukkig’.

Afgelopen zomer was het jubileumweekend van de 100 jarige St. Cecilia. Marcel heeft twee totaal verschillende evenementen in een weekend georganiseerd. Lokaal talenten werden benaderd om hun bijdrage te leveren aan dit evenement. De PR-trein van Marcel draaide in de hoogste versnelling: persberichten, kleurplatenacties, promo-film, t-shirs en spandoeken. De  A-mee-zing party, waarin hits ten gehore werden gebracht door een 100 koppig orkest, aangevuld met lokale solisten. De organisatie van het theater-muziekspektakel ‘Cielke maakt muziek’ was wederom in handen van Marcel. En in het grootste geheim werd door hemzelf de Koninklijke Erepenning aangevraagd voor de 100 jarige muziekvereniging.

Initiatiefneemster Leonie van Gent-Floor heeft samen met Joost van Kempen, Joke de Koning, Paul Does, Yvan de Wit, Jan-Piet Does en Ton Wolvers de ondersteuningsbrieven geschreven en gezorgd dat aan Marcel deze Koninklijke onderscheiding werd toegeschreven. Het was dus zeer logisch en ontzettend verdiend dat Burgermeester Carla Breuer ditmaal speciaal voor Marcel kwam. Dit lintje is een zeer welverdiende waardering voor alles wat hij doet. Natuurlijk kan dat niet zonder een goed thuisfront; Marloes Floor kreeg een mooie bos bloemen en ze kregen samen de vele felicitaties. Hun kinderen Siem (9), Jet (7) en Kees (4) zijn uiteraard zeer trots op hun vader.

Op de foto bovenaan (vlnr): burgemeester Breuer, de ouders van Marcel (Jan en Anneke), Marcel, zijn vrouw Marloes en zoon Siem (9).
Share our website