Kom je ook muziek maken zonder instrument?


  •   zondag 5 maart 2023

Op 19  maart aanstaande van 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur in jongerencentrum @hok, Voorhout organiseert St-Cecilia diverse muziekworkshops voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar.

Muziek maken is leuk. Muziek maken met meerdere mensen is nog veel leuker. Maar wat nu als je geen instrument speelt? Kan je dan toch muziek maken? Jazeker! Hoe? Dat ga je leren en beleven tijdens de muziekworkshops. Je hoeft dus helemaal geen instrument te kunnen spelen om mee te doen. Kom je ook?
Er zijn twee workshops waarvoor je je kunt opgeven:

Workshop Alles heeft een ritme: Wat is een ritme precies. Hoe kan je het horen? Kan je het voelen? Kan je het nadoen? Hoeveel ritmes bestaan er eigenlijk? Allemaal vragen waar je tijdens deze workshop antwoord op krijgt én mee aan de slag gaat. Je gaat ritmes leren horen, voelen en spelen.

Workshop Creatief met muziek: Misschien denk je wel dat je een instrument moet kunnen spelen om muziek te kunnen maken. In deze workshop leer je dat je ook muziek kunt maken zonder instrument. Met speciale materialen ga je muziek maken met elkaar. Ook benieuwd waarmee en hoe dat zal gaan klinken? Dan is dit een hele leuke workshop om te volgen.
De ochtend sluiten we af met een gezamenlijke workshop. Wat we gaan doen is nog even een verrassing. Wel weten we nu al dat we er een feestje van gaan maken.

Wat misschien wel het leukste is, is dat je alles wat je geleerd hebt, gaat uitvoeren voor publiek. Op 26 maart om 14.00 uur, ook in het jongerencentrum @hok in Voorhout, zal je samen met harmonieorkest St. Cecilia optreden. Vind je dat een beetje spannend? Dan kan je ook gewoon meedoen met de workshops en kom je op 26 maart alleen luisteren. 

Zowel de workshops als het concert zijn gratis toegankelijk. Wil je meedoen met de workshops? Dan vragen we je om je wel even op te geven. Dat kan heel makkelijk door het inschrijfformulier in te vullen op de website https://fd2.formdesk.com/stceciliavoorhout/workshops

Share our website