Jubileumveiling St. Cecilia een groot succes


  •   zondag 10 februari 2019

Afgelopen zaterdag 9 februari vond de allereerste Jubileumveiling van muziekvereniging St. Cecilia plaats, en er werd al gelijk een ontzettend mooi resultaat geboekt. Na een avond vol biedingen van een enthousiast en koopgraag publiek werd een eindbedrag bereikt van maar liefst 22.735 euro.
 
Het doel van de Jubileumveiling was om de activiteiten van het jubileumjaar van de honderdjarige muziekvereniging te financieren. Tijdens dit jaar zijn onder andere een Jubileumtaptoe en twee muzikale spektakels gepland. Iedereen die St. Cecilia een warm hart toedraagt kwam dan ook opdagen bij jongerencentrum @hok om een bod uit te brengen op de vele aangeboden veilingstukken. Er heerste dan ook een gezellige sfeer in de volle en versierde zaal.
 
De avond was in de enthousiaste handen van veilingmeesters Jan Regeer en Jan-Piet Does, die de blaren op hun tong praatten om de veilingobjecten aan de man te brengen. Ook echte tongbrekers als ‘amaryllisbollen’ en ‘cupcakmaker’ kwamen vlot uit hun mond rollen.
 
In totaal werden er maar liefst 312 kavels aangeboden, variërend van bloemen en bloembollen, flessen drank (waaronder het Jubileumbier van St. Cecilia) en diverse tegoedbonnen, tot een rondvaart in Leiden, een theaterdiner en een minuut gratis winkelen. De tot woonaccessoires omgebouwde muziekinstrumenten bleken ook erg gewild. Zo taste het publiek diep in de buidel voor een ‘trommelklok’ en een ‘saxofoonlamp’.
 
Diverse keren gedurende de avond werd een tussenstand omgeroepen van het totaalbedrag, maar dat de eindstand zó hoog zou uitvallen had niemand verwacht. De veilingcommissie, bestaande uit Kitty en Jan-Piet Does, overhandigde een cheque van maar liefst 22.735 euro aan een blij verraste Marcel Floor, voorzitter van St. Cecilia. “Met dit bedrag kunnen we al onze plannen uitvoeren om van ons jubileumjaar een geweldig jaar te maken”, riep hij van het pudium.
Share our website