Inschrijving AMV geopend


  •   zaterdag 1 juni 2024

Algemene Muzikale Vorming (AMV) is een 1-jarige cursus voor kinderen van 7 tot 10 jaar, waarin kinderen algemene muzikale kennis opdoen. Zij leren noten lezen, ritmes oefenen en enkele eenvoudige muziektheoretische begrippen worden besproken. De kinderen leren blokfluit spelen om het geleerde direct toe te passen in de praktijk. In de tweede helft van het jaar introduceert de docent regelmatig een ander instrument tijdens de lessen. Er wordt uitleg gegeven over het instrument en de kinderen krijgen de gelegenheid het instrument zelf vast te houden en hiermee geluid te maken.

De kinderen spelen elke week tijdens de les blokfluit om zo de kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen. Er wordt dan ook verwacht dat er regelmatig thuis geoefend wordt, zodat er tijdens de les nieuwe begrippen geleerd kunnen worden. Een lesgroep bestaat uit 4 tot 6 leerlingen, waardoor alle leerlingen voldoende individuele aandacht krijgen.

Na de cursus AMV bestaat de mogelijkheid eenvoudig door te stromen naar een ander instrument dat bij St. Cecilia gespeeld kan worden, zoals onder andere trompet, slagwerk, klarinet, saxofoon, en bariton.
De lessen AMV zullen worden gegeven aan het einde van de donderdag middag door Leroy van der Poel. Hij heeft zijn opleiding Docent Muziek afgerond aan het conservatorium in Den Haag.

Een cursus AMV kost € 170,– per jaar, exclusief materiaal (blokfluit en lesboekje).
Inschrijven is mogelijk via deze link.

Voor vragen kunt u contact opnemen via leerlingen@stceciliavoorhout.nl
 

Share our website