Geslaagde najaarsfeesten voor St. Cecilia


  •   zaterdag 14 september 2019

We beginnen traditioneel met de lampionoptocht op donderdagavond, voor het eerst lopen de leerlingen met de nieuwe prachtige outfit tussen de Drumfanfare. Wat zijn het er veel en wat een prachtig gezicht met de rode lampions. En wie loopt daar nu voorop? Wat is Paul Does veranderd zeg, oh nee, dat lijk Jan-Piet wel. Eindelijk was het moment daar dat Jan-Piet zijn gekochte kavel van de jubileumveiling kon inwisselen; ‘1 optreden als tambour-maître’. Dan is de lampionoptocht natuurlijk hét optreden om uit te kiezen. Ik hoop overigens dat het goed is overgekomen naar het publiek. Een dag later ben ik door de krant gebeld die een mooie foto had van onze nieuwe tambour-maître, die had het nog niet helemaal begrepen. ‘Jan is de oude en Piet is de nieuwe? Ik heb nog geprobeerd het duidelijk te maken, maar ik ben erg benieuwd wat er komende week voor berichtje in de krant verschijnt;)
Het was donderdag een prachtige avond en wat blijft het een mooi gezicht om St. Cecilia als koploper van de lange, lange optocht te zien. Met een mooie afsluiter tijdens de streetparade met de showmuziek was dag 1 voorbij. Bedankt drumfanfare en leerlingencommissie voor het mooie optreden en het begeleiden van de leerlingen. Alle leerlingen liepen er super netjes bij!
Op naar de vrijdag waar ‘s ochtends vroeg de ‘light-versie’ van de drumfanfare alweer klaar staat om zo’n 150 kleuters naar @hok te begeleiden. Wat een feest voor de kleuters, wederom prachtig weer en echte feestoptocht met een dankbaar applaus van alle kindjes voor de muziek. Dit blijft toch altijd weer een klein feestje!
Ondertussen worden op de Prins Bernhardstraat de eerste parkeervakken al vrijgehouden. Het blijft altijd de vraag of het gaat lukken. Maar overal liggen keurig briefjes onder de ruitenwissers zodat op vrijdagmiddag alle parkeervakken al leeg zijn voor het Toetjesconcert. Tussendoor bakken een aantal muzikanten er op los voor de wedstrijd Heel Voorhout Bakt, Marleen en Sandra worden meesterbakkers met een 1ste prijs. Dat zullen we binnenkort op een repetitie of concert nog wel een keertje proeven;)
Door naar het toetjesconcert, het is nu de 4e of 5e keer dat we dit organiseren maar het lijkt erop dat het publiek de combinatie van lekkere toetjes, een lekker muziekje en een gezellige straat helemaal goed vindt. Een stralend blauwe lucht, een kraam met allerlei lekkers, een luchtig programma en heel veel mensen die maar blijven toestromen. Een ludieke schuurpapieract maakt de avond compleet. Dank aan de commissie voor de voorbereidingen, aan alles is gedacht! Bedankt toetjesmakers en hulp achter de kraam, de presentatie en opbouw- en afbouwploeg. Gelukkig allemaal net op tijd klaar om door te gaan naar het tobbetjesteken waar inmiddels een harde kern van St. Cecilia de strijd aan gaat om een podiumplaats met mooie badjas…. Willem-Jan, gefeliciteerd!
Op naar de laatste dag van de feestweek waar St. Cecilia al jaren een plekje heeft op de braderie. Een goed moment om je als vereniging te laten zie. Ook blijft het een lastige dag om mensen te vinden voor het opbouwen of om in de kraam te staan. Tocht is het dit jaar weer gelukt om ons te presenteren en ons te laten zien. We hebben veel aanspraak gehad en hebben ons goed laten zien. Daarbij stonden we op een mooie plek en hebben we mooi nog een paar dozen jubileummagazines uit kunnen delen.
Omstreeks 14.30 uur was het wel mooi geweest. Met hulp hebben we snel de kraam afgebouwd en zat het weekend voor de muziek erop. Dank aan allel hulp, de sjouwers, de catering en de leerlingen die ons hebben geholpen!
En nu?
De komende weken worden spannend voor het leerlingenorkest. Vorige week dinsdag hebben we afscheid genomen van Marjoleine Mosselman als dirigent van het leerlingenorkest. De komende weken zullen er 2 dirigenten op proefdirectie komen. Ook starten binnenkort de nieuwe AMV lessen weer met een record aantal AMV leerlingen. De drumfanfare loopt woensdag haar vaste rondje tijdens de lampionoptocht van Sassenheim en gaat de harmonie hard aan de slag voor de komende 3 concerten die nog dit jaar gepland zijn. Oh ja, vergeet de Grote Clubactie niet!  Kortom, de kermis is voorbij,  het najaar van ons 100-jarig bestaan is begonnen!

Share our website