Drie jubilarissen in de schijnwerpers bij St. Cecilia


  •   maandag 4 april 2022

Drie muzikanten van muziekvereniging St. Cecilia zijn op zondag 3 april in het zonnetje gezet. Johan Versluijs (40 jaar muzikant), Stephan Hoogink (25 jaar lid) en Mary Floor (25 jaar lid) kregen ieder een onderscheiding opgespeld vanwege hun bijzondere jubilea.


Bij muziekvereniging St. Cecilia zitten veel muzikanten, dus bijna elk jaar kunnen er wel een aantal jubilarissen publiekelijk in de schijnwerpers worden gezet. Vanwege corona was dat de afgelopen jaren helaas niet mogelijk. Vandaar dat er dit jaar een extra ‘Jubilarissen Lente Borrel’ werd georganiseerd om de jubilarissen van de afgelopen jaren de aandacht te geven die ze verdienen. Voorzitter Marcel Floor riep één voor één de drie jubilarissen naar voren.

Mary Floor

Rond 1994 werd de drumfanfare opgericht door St. Cecilia, maar daarvoor waren er natuurlijk wel nieuwe muzikanten nodig. Na een grote ledenwerfactie werd Mary lid van St. Cecilia, samen met haar broer en zus. Als instrument koos ze gelijk voor de bariton. Daarop speelde ze eerst in het leerlingenorkest en daarna in de drumfanfare. Later is Mary ook lid geworden bij Pretband de Mexicano’s, waar ze tot de dag van vandaag nog haar nootjes speelt.

Mary is ook op de achtergrond actief bij St. Cecilia. Zo zit ze momenteel in de drumfanfarecommissie en in aanloop naar het honderdjarig bestaan van de muziekvereniging in 2019 maakte ze ook deel uit van de organisatiecommissie.

De mijlpaal van het 25-jarig lidmaatschap werd officieel gevierd met het opspelden van een insigne voor haar vriend Maarten.

Stephan Hoogink

Net als Mary werd ook trompettist Stephan lid van St. Cecilia rond de oprichting van de drumfanfare in 1994. Na het leerlingenorkest speelde hij op zijn trompet in zowel de drumfanfare als het harmonieorkest. De drumfanfare werd eventjes ‘op pauze gezet’, maar toen de fanfare voorbereidingen maakte om te deelnemen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 2016, was Stephan weer aanwezig. Nu speelt hij alleen nog maar in de drumfanfare. Stephan is ook één van de oprichters van Pretband de Mexicano’s in 2002, als opvolger van blaaskapel De Kanjers tijdens het carnaval.

Tegenwoordig maakt Stephan alweer een aantal jaren onderdeel uit van de drumfanfarecommissie en de muziekcommissie van de fanfare. Een aantal jaar geleden is hij met een aantal vrienden ook de Quizmasters begonnen. In 2018 heeft Stephan daar al een speciale St. Cecilia-editie voor georganiseerd, en tijdens de corona-lockdowns zijn er twee bijzondere online muziekquizzen uitgezonden.

Als dank voor zijn 25-jarig lidmaatschap werd Stephan een insigne opgespeld door zijn vriendin Minte.

Johan Versluijs

Bij bassist Johan zit muziek in zijn genen. Tijdens zijn 40-jarige muziekcarrière speelde hij op verschillende instrumenten: de bas, de trombone en de bariton.

Johan is actief geweest bij vele muziekgezelschappen. In 1974 begon hij bij St. Matthias in Warmond op de bariton. Ook speelde hij in Jazz- en Dixielandbandjes: onder andere de Coockers, Hot Five en The Sweetwood Dixie Stompers. Daarna kwam Johan als bassist bij de St. Jan’s Fanfare in Zoeterwoude terecht. Daar leerde hij zijn huidige vrouw Marianne kennen.

Nadat het gezin in Voorhout kwam wonen, werd Johan gevraagd om eens mee te doen met een optreden van de befaamde blaaskapel Kleintje Pils. Dat was de start van vele bijzondere reizen, waarin onder andere vijf keer de Olympische Spelen muzikaal werd opgevrolijkt. Johan schrijft ook muziek voor Kleintje Pils.

In 2005 gebeurde iets soortgelijks met muziekvereniging St. Cecilia. Johan werd gevraagd om een keertje mee te blazen tijdens een concours van het harmonieorkest en daarna is hij maar gelijk lid geworden. Johan is niet alleen super muzikaal, maar helpt achter de schermen ook als creatief brein.

Alles bij elkaar opgeteld heeft Johan maar liefst 40 jaar bij de muziekbond behaald. Dat werd onderstreept met een insigne die werd opgespeld door Marianne.

Share our website