Coronastilte is voorbij voor St. Cecilia


  •   zaterdag 20 juni 2020

Na drie maanden van ‘coronastilte’ was het deze week eindelijk zover: muziekvereniging St. Cecilia herstart voorzichtig weer de fysieke lessen en repetities. Er klinkt weer muziek in de repetitieruimtes van evenementencentrum @hok.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus moest St. Cecilia, net als alle andere Nederlandse muziekverenigingen, sinds afgelopen maart noodgedwongen haar activiteiten staken. Dat betekende: geen optredens en concerten meer, en ook geen gezamenlijke repetities of exercities.
 
Aan de buitenkant werd het misschien stil, maar de Voorhoutse muziekvereniging heeft niet stilgezeten. Alle individuele muzieklessen met muziekdocenten werden al snel weer opgestart. Niet fysiek, maar virtueel via bijvoorbeeld WhatsApp of via instructievideo’s. En met Koningsdag werd een online mini-aubade uitgezonden via YouTube. Vele muzikanten speelden vanuit huis mee met dit ‘concert’. Ook werden twee online muziekquizzen georganiseerd door en voor Cecilia-leden.
 
Maar nu is er eindelijk groen licht gekomen vanuit het RIVM en de muziekkoepel KNMO om samen binnen muziek te mogen maken met blaasinstrumenten. Deze week zijn de muzieklessen weer opgestart, inclusief AMV en repetities van het leerlingenorkest, het harmonieorkest en de drumfanfare. De aanwezige muzikanten waren blij weer gezamenlijk aan de slag te kunnen. Wel geldt voor iedereen voorlopig nog een protocol met hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. Zo moeten muzikanten op ruime afstand van elkaar zitten tijdens het spelen. En omdat er zich maar maximaal dertig muzikanten in één ruimte mogen bevinden, is het harmonieorkest gesplitst in twee groepen.
 
Het zijn kleine stapjes op weg naar een normale situatie in de (hopelijk) nabije toekomst. Maar één ding is zeker: er zit weer muziek in bij St. Cecilia!

Share our website