100-jarige St. Cecilia kijkt terug op geweldig jubileumweekend!


  •   maandag 8 juli 2019

Afgelopen weekend jubileerde St. Cecilia in sporthal De Tulp met 2 grote evenementen. Op zaterdag 6 juli de ‘A-mee-zing 100 party! en op zondag 7 juli de familievoorstelling ‘Cielke maakt muziek.’ Een mooiere verjaardag met zoveel bezoekers hadden zij zich niet kunnen wensen.

Sporthal De Tulp was omgetoverd tot een sfeervol jubileumtheater. Op 6 juli heeft St. Cecilia het publiek verrast met een bijzondere mix van pakkende meezingers voor jong en oud. De stembanden van het publiek waren al snel opgewarmd: vanaf het eerste nummer zong de zaal uit volle borst mee en was 2 uur lang niet meer te stoppen. Op de achtergrond werden de teksten van de nummers geprojecteerd zodat het excuus “Ik ken de tekst niet”, niet opging. Ondersteund door special effects en een spetterende lichtshow ging het dak er af en de temperatuur liep al snel op. St. Cecilia en de zeven solisten wisten het publiek in een non-stop show telkens verder op te zwepen. Het laatste nummer kwam veel te vroeg maar wat een mooie muzikale traktatie heeft het publiek gekregen. De dansvloer bleef vol en het feest ging tot in de kleine uurtjes door. 

Hoe anders was het programma op zondag met de familievoorstelling ‘Cielke maakt muziek!’ Ondanks het talrijke publiek was de sfeer met toneel, verteller, muziek en beelden zeer intiem en acteurs van Cultuur Verheft brachten het verhaal tot leven. Alle kinderen van jong tot oud zaten met open mond en geboeid te luisteren en kijken naar het avontuur van Cielke. Waar een enkel kind in het begin nog bang was voor het onweer in de zaal, zo was dat aan het einde van de voorstelling weer vergeten toen iedereen achter de muziek aan mocht. Het was echt feest op de verjaardag van Cielke!

Voorafgaand aan het eeuwfeest reikte burgemeester Carla Breuer de koninklijke erepenning uit aan St. Cecilia. Zoals zij het verwoordde: “Als je honderd jaar wordt, heb je jezelf al een paar keer opnieuw uitgevonden”. En dat heeft St. Cecilia dit weekend twee keer overtuigend laten zien. 

Het jubileumweekend is mede geslaagd door de inzet van alle vrijwilligers, de ondersteuning van VSB fonds en Qbusfonds en natuurlijk het enthousiasme van het publiek. 
 


Share our website