Koninklijke erepenning op 100ste verjaardag van St. Cecilia


  •   woensdag 10 juli 2019

Afgelopen weekend vierde St. Cecilia in de Tulp haar 100steverjaardag. Met ruim 1000 man publiek, geluidseffecten, zangers, confetti, toneel, slierten, verteller, filmbeelden en muziek was de sporthal omgetoverd tot een heus podium voor twee verschillende evenementen.Voorafgaand aan het eeuwfeest overhandigde burgermeester Carla Breuer een Koninklijke Erepenning aan de jarige St. Cecilia.

Na het openingswoord van voorzitter Marcel Floor en voordat de eerste noot klonk voegde de burgermeester daad bij haar lovende woorden. Ze feliciteerde de jarige vereniging en gaf een fantastisch cadeau; een Koninklijke Erepenning. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen en symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

St. Cecilia gaf tweemaal een geweldige show weg; op zaterdagavond was de geweldige “A-mee-zing 100 party”. De zangers Leon, Jeroen, Kees-Jan en Eric brachten verschillende, soms intieme en soms uitbundige, nummers zijn deze avond. De zangeressen Lynn, Inka en Anne zorgden voor een goede mix van non-stop muziek waarbij ze het publiek luidkeels mee lieten zingen! Om middernacht telde iedereen af naar de 100e verjaardag van de vereniging, die opgericht werd op 7 juli 1919. Na luid applaus werd er nog lang gefeest tot in de late uurtjes.

Op zondagmiddag was het tijd voor de familievoorstelling ‘Cielke maakt muziek”. Hiervoor was Sporthal de Tulp omgebouwd tot een intiem muziektheater.Het spannende verhaal werd ondersteund door verteller, filmbeelden en acteurs. Doordat er zoveel tegelijkertijd gebeurde, kwam je al snel ogen en oren tekort. Van begin tot eind zat iedereen op het puntje van de stoel geboeid te luisteren en te kijken naar dit intieme muziektheater.

Speciaal voor deze evenementen waren de muzikanten vanuit harmonie, drumfanfare en het leerlingenorkest van St. Cecilia samengevoegd totéén groot orkest. Tijdens de muziektheatervoorstelling was er ook een rol weggelegd voor de allerjongste leden van de vereniging, de AMV-leerlingen. Het orkest van 100 muzikanten werd gedirigeerd door Paul.

De organisatie, dirigent en muzikanten kijken trots terug op dit fantastische muzikale spektakel. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de steun van vele mensen. Speciale dank gaat uit naar het VSBfonds, het Qbusfonds en de sponsors voor hun financiële bijdrage. Ook bedanken we toneelvereniging Cultuur Verheft voor acteurs en verteller, gitarist Rens, de zangers en alle vrijwilligers voor hun bijdrage aan dit geweldige weekend.Share our website