Drie jubilarissen in de schijnwerpers


  •   zondag 5 januari 2020

Drie muzikanten van muziekvereniging St. Cecilia zijn op zondag 5 januari in het zonnetje gezet. Ada van Schie (50 jaar muzikant), Nard Zwetsloot (40 jaar lid) en Frits Arens (25 jaar lid) kregen ieder een onderscheiding opgespeld vanwege hun bijzondere jubilea.
 
De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van St. Cecilia in het Voorhoutse evenementencentrum @hok. Voorzitter Marcel Floor blikte in een toespraak eerst nog kort terug op een ánder jubileum: het 100-jarig bestaan van de muziekvereniging was vorig jaar niet onopgemerkt voorbij gegaan in Voorhout dankzij vele succesvolle jubileumactiviteiten. “Als we terugkijken naar afgelopen jaar dan was het eigenlijk mooier dan we van tevoren bedacht hadden”, zo vertelde Floor enthousiast. Daarna riep hij één voor één de drie jubilarissen naar voren.
 
Frits Arens
Slagwerker Frits Arens is 25 jaar lid van muziekvereniging St. Cecilia, maar de liefde voor muziek is bij hem al veel langer aanwezig. Hij leerde zijn vrouw Lucie kennen in een bandje in de kerk, waar hij als drummer bij speelde. Later leerde hij zichzelf piano spelen, iets wat hij ook niet onverdienstelijk doet.
 
Samen met zijn vrouw en dochter maakte Frits 25 jaar geleden de overstap als muzikant bij het harmonieorkest van St. Cecilia. Als slagwerker legt hij zich tot op de dag van vandaag vooral toe op het melodische slagwerk en pauken. Als echte autodidact leerde hij ook dit zichzelf aan. Een muzikaal hoogtepunt was zijn solo-act met ‘Circus Renz’ op de xylofoon tijdens de Oranje Proms 2011 op het kerkplein. Ook verzorgt Frits al jaren klein en groot onderhoud aan het slagwerk.
 
Als dank voor zijn 25-jarig lidmaatschap werd Frits een insigne opgespeld door Lucie.
 
Nard Zwetsloot
Nard heeft tijdens zijn muzikale carrière bijna het hele assortiment van koperen blaasinstrumenten bespeeld. Hij speelde onder andere op de es hoorn, de ventieltrombone, de schuiftrombone, de bas én de bariton. Nard speelde jarenlang bij het harmonieorkest van St. Cecilia, maar was ook één van de drijvende krachten achter de oprichting van de drumfanfare. Tegenwoordig speelt hij hier op de bariton. Nard speelt ook al vanaf de oprichting in 1985 mee met blaaskapel de Kanjers én vanaf het eerste optreden van koperensemble Brasso.
 
Daarnaast heeft Nard ook veel andere activiteiten gedaan bij de muziekvereniging. Hij was penningmeester en dirigent tijdens de eerste jaren van het leerlingenorkest. Ook organiseert Nard al vele jaren de verenigings-barbecue vele fietspuzzeltochten. Zijn laatste grote project was die als lid van de WMC-commissie in 2017, waarbij de drumfanfare voor het eerst naar het Wereld Muziek Concours te Kerkrade ging.
 
Als dank voor zijn 40-jarig lidmaatschap werd Nard een insigne opgespeld door zijn broer (en mede-muzikant) Arend.
 
Ada van Schie
Ada is een klarinettist in hart en nieren. In de zesde klas (groep 8) werd ze lid van St. Matthias in Warmond en kreeg zij de klarinet in handen. Met heel veel studeren, bloed, zweet en tranen haalde ze haar muziekdiploma’s A, B, C en D. Bij St. Matthias was Ada onder andere penningmeester en vierde zij haar 40-jarig jubileum.
 
Daarna vond zij een nieuwe uitdaging bij het harmonieorkest van St. Cecilia. Inmiddels speelt zij hier veelal de (solo-)klarinetpartijen. Ook is zij enkele jaren lid geweest van de leerlingencommissie. Volgens haar eigen woorden: “Ik heb er geen dag spijt van gehad om naar St. Cecilia te gaan, het voelt als een warm nest. En ik hoop hier over 10 jaar mijn 60-jarige jubileum te vieren!”
 
Alles bij elkaar opgeteld heeft Ada vorig jaar 50 jaar bij de muziekbond behaald. Dat werd onderstreept met een insigne die werd opgespeld door haar broer Kees.
Share our website